SAS 1944

"Something goes wrong", by Renkin - 1943 (Collect. Blondeel)
Woordje van de Voorzitter (9 december 2021)

Beste vrienden, beste leden van ABSASV,

Het verkorten van de dagen, de kerstversiering en de uitnodiging om ons lidgeld ABSASV te betalen wijzen erop dat het einde van het jaar in aantocht is. Tijd om een bilan te maken van het voorbije jaar. Een bilan dat ondanks de blijvende hinder van de covid toch positief kan genoemd worden.

Zo werden SAS Wings aangebracht op de graven van Roger De Neef, Yvan Brasseur en Van Den Bempt. Weliswaar in beperkte kring werd ondanks de covid hulde gebracht aan de Kortrijkse SAS en SOE. ABSASV was ook betrokken of goed vertegenwoordigd bij de plechtigheden in Bure, Diest, Plaine Sapin, Peer-Meeuwen, Sint-Lambrechts-Woluwe, Lokeren en Waver, alsook op de bevelsovergaven van het SO Regt en de SF Gp.

Op 3 september 2021 hield ABSASV haar algemene vergadering uitzonderlijk in het Kasteel van Beloeil, te gast bij Prins Michel de Ligne die na een zeer gewaardeerde historische uitleg over de gebeurtenissen die tijdens de oorlog in het kasteel plaatsgevonden hebben, als erelid van ABSASV werd benoemd.

Last but not least werd op 8 oktober 2021 door ABSASV een mooie ceremonie georganiseerd in Bande waarbij een geëmailleerde herdenkingsplaat werd aangebracht op de plaats waar de lijken van de 34 geëxecuteerde burgers begin 1945 werden aangetroffen door Lt Radino en zijn team.

In 2021 moesten we helaas ook het heengaan van SAS François Jacobs, Freddy Vander Veken en Comte André de Changy betreuren. Zoals aangekondigd werden in 2021 ook de werkzaamheden aangevat om de geschiedenis van de Belgische SAS ook uit te brengen in een Engelstalig boek. Verschillende werkgroepen werden opgericht ten einde dit werk tot een goed einde te brengen. Dankzij de motivatie en inzet van onze vrijwilligers schiet het werk goed op.

Intussen rest mij u reeds mooie eindejaarsfeesten, een goede gezondheid en een bijzonder voorspoedig 2022 toe te wensen. 

Kolonel SBH Tom Bilo


Aarzel niet om ons na het raadplegen van de andere bestaande pagina's uw suggesties te sturen (CONTACT-pagina).

Jaak DAEMEN

Met droefheid melden we u het overlijden van SAS Jaak Daemen op 6 augustus 2022.
Hij werd 97 jaar en was de laatste van het Belgian SAS Regiment.

De uitvaartplechtigheid zal plaats vinden in Leopoldsburg op 13 augustus 2022 om 10.30 uur (Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk).

C'est avec une grande tristesse que nous vous informons du décès du
SAS Jaak Daemen survenu le 6 août 2022. Il avait 97 ans et était le
dernier du régiment SAS belge. La cérémonie funéraire aura lieu à
Leopoldsburg le 13 août 2022 à 10h30 (église Notre-Dame de
l'Assomption).

It is with sadness that we inform you of the death of SAS Jaak Daemen on August 6, 2022.
He was 97 years old and was the last of the Belgian SAS Regiment.
The funeral ceremony will take place in Leopoldsburg on August 13, 2022 at 10.30 am (Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk)
.

Raymond HOLVOET


Het bestuur van ABSASV heeft het droevige nieuws te melden dat zijn Vice Voorzitter Raymond HOLVOET vanmiddag, 2/06/2022 overleden is te Kortrijk, hij heeft zijn laatste sprong uitgevoerd. Hij wenst hem een soft landing toe op zijn laatste DZ!

Le conseil d'administration d'ABSASV a la triste nouvelle d'annoncer que son Vice-Président Raymond HOLVOET est décédé ce 2/06/2022 après-midi à Courtrai, où il a effectué son dernier saut. Il lui souhaite un atterrissage en douceur sur sa dernière DZ !

The board of ABSASV has the sad news to announce that its Vice President Raymond HOLVOET passed away this afternoon, 2/06/2022 in Kortrijk, he performed his last jump. We wish him a soft landing on his last DZ!

Scan het siteadres met uw smartphone of tablet:
Scan het siteadres met uw smartphone of tablet:
Scan het siteadres met uw smartphone of tablet:
Scan het siteadres met uw smartphone of tablet: